Ліма. Блиск і злидні перуанців

Наступного дня після прибуття в Ліму ми поспішили її покинути. Перше враження від Ліми породжувало думки: "Перу таке?", "Це не те, що ми собі уявляли".
Ліма заплутала наші враження і залишила по собі незрозумілі відчуття.
Наш хостел був в районі Miraflores, який квітне парками, світиться вогнями дорогих магазинів і радує благоустроєм доріг і будинків.
Ми не могли повірити, що це - перуанська Ліма. Багато поліції, яка привітно вітається з туристами, багато банків і людей в костюмах. Багато бігунів, які займаються спортом, не дивлячись на робочі години дня. Очевидно, своє вони вже заробили.
Мене Перу сильно порадувало першою зустріччю з Тихим океаном і ананасами, які коштують 3 грн. за кг (!). Але сильно засмутило високими цінами на житло і їжу. Очікували дешевизну :-).
Вздовж набережної Тихого океану в Мірафлоресі встановлені різні спортивні тренажері, займатись на яких може будь-хто.
В океані кисли серфери, чекаючи на хвилю.
І все було аж занадто пишно.
Після обіду ми поїхали в центр, і все стало на свої місця. Тобто все остаточно перевернулось до гори дригом.
Сморід сечі охоплює весь колоніальний центр Ліми. Сеча, каналізація, біднота, гуркіт і сигнали машин заповнюють всі органи чуття, вражаючи одночасно і ніс, і очі, і вуха.
Красиві колоніальні будинки виявились занедбаними, непридатними для життя. В 200 м від палацу з почесною вартою, який зараз, ймовірно, займає адміністрація президента, діти і старці продавали барахло, сидячи просто на тротуарі. Ще в 500 м вглиб цього світу злиднів височився пагорб, хаотично забудований нетрями.
Після відвідування центру перуанської столиці розумієш, що це істинне життя мешканців міста. Мірафлорес - це штучний сучасний світ інших класів і влади. Але і там не все так просто. Перші поверхи скляних багатоповерхівок з розкішними газонами і гаражами для дорогих машин обнесені колючим дротом. Що може говорити про небезпеку? Тільки низький рівень життя, освіти і безвихідь.

Як доїхати: від аеропорту Ліми району Мірафлорес або центру можна дістатись на автобусі. Потрібно доїхати за 2 солі до метрополітано - це виділена лінія автобусів, дуже комфортна, зручна і швидка. Портібно купити картку метрополітано за 5 солів, кожна поїздка на 1 людину коштує ще 2 солі. Картку можна поповнювати на будь-яку необхідну суму і можна користуватись однією для кількох людей. На жаль, повернути картку і забрати назад 5 солів не можна.
Ці 2 солі за метрополітано (~ 6 грн.) в 1 бік нам здалися дуже дорогими, коли ми перебували в Лімі.
Другий варіант - таксі. Оскільки було пізно, ми їхали на таксі в Мірафлорес, сторгувавшись з 60 солів до 30. (30 солів ~ 11 дол.).
Всі ціни актуальні на листопад-грудень 2013.

© Авторські права належать автору цього блогу. Використання всіх матеріалів (фото, текст, частини тексту, відео) можливо тільки з посиланням (гіперпосилання) на джерело.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Хорватія відкрила кордони для українців: умови в'їзду (2023 ОНОВЛЕНО)

Відкритий кордон з Чорногорією: умови в'їзду для українців (2023 ОНОВЛЕНО)

Як безкоштовно і без візи відвідати Йорданію (2023 ОНОВЛЕНО)