Universal Studios

На вході гігантська черга. Оминаємо її, оскільки маємо електронні квитки, куплені онлайн, і за мить ми вже на території Universal Studios.
Чого очікувати? Куди йти? Поки озираємося навколо. Намагаючись зорієнтуватися, крутимо мапу з позначками де який павільйон. Емоції і цікавість перехоплюють, не можемо сконцентруватися і витрачаємо більше часу, ніж хотіли би.
Вгадайте, який з цих людей на постаменті живий? Ми самі побачили тільки, коли перед нами раптово щось зарухалося :)
Територія Universal Studios неосяжна. Тут розташована величезна кількість атракціонів, які імітують сцени з кіно- й анімованих фільмів. Тут же - виділена окрема територія, де безпосередньо знімають фільми. Десь тут знаходяться й офіси персоналу, але вони недосяжні поглядам туристам.
Територія студії розділена на сектори, на яких розташовано тематичні атракціони з певних фільмів чи мультиків. Атракціони - це своєрідні зони з павільйонами, де ти береш участь або дивишся той чи інший сюжет з відомого фільму.
Найперше, куди ми потрапили, був павільйон "Водний світ" - популярне кіно з 90-х з Кевіном Костнером, де він шукав єдиний клаптик суші, який залишився на Землі.
Правда, цей актор схожий на молодого Кевіна Костнера?
Ти сідаєш на глядацьку трибуну, а перед тобою - морська база, де герой Костнера був полоненим: великий водний резервуар, металеві конструкції - вежі і таке інше.
І перед тобою в режимі одного дубля, тобто без зупинок і накладок, відбувається сцена із фільму про втечу з цієї бази-тюрми. Грають справжні каскадери, які є реальними дублерами акторів у популярних фільмах. Один із них був дублером головного актора фільму "Людина-павук".
Я пам'ятаю, що дивилася "Водний світ" ще в школі. Класний був фільм!
Каскадери стріляють, стрибають з веж, пірнають під катер, щось підривають. Перед тобою вода, вогонь, щось ламається і завалюється, а актори встигають врятуватися. Сцена триває добрячих 20 хв. І за цей час ти не раз стискаєш повітря в грудях "ииии..." і видихаєш "круто!".
Раджу обов'язково сісти на перші ряди, але не скажу, чому, щоб залишити інтригу.
"Водний світ" повністю побудовано на трюках. Тому дуже захоплюєшся вмінням людей робити свою роботу. А тепер уявіть, що вони пірнають, стрибають, вмирають десятки разів на день для різних глядачів. Цей атракціон відрізняється від всіх інших.

Нам дуже сподобалися атракціони-райди. Ти сідаєш у вагончик, як на звичайних гірках, і їдеш декораціями певного фільму, і зазвичай з тобою щось відбувається. Як правило, хтось чи щось намагається тебе вбити. І це, скажу відверто, дуже правдоподібно виглядає. 
У "Парку Юрського періоду" в одному моменті я ледь не заклякла :). Та і в "Мумії" якісь несподівані штуки змушувати втиснутися в крісло. Хоча атракціон "Мумія" не такий класний, як "Парк Юрського періоду" зі своїм велетом Рексом. Його дуже раджу!
"Парк Юрського періоду" досить реалістичний. Спочатку починається все мило: навколо тебе травоїдні динозаври жують травичку, аж поки ти не доїдеш до покинутої бази парку...
Інші павільйони - це здебільшого дуже круті 4D-атракціони. Тут ти також сідаєш у вагончик. Але нікуди не їдеш, хоча тобі так не здається...
Мабуть, найбільша омана людства - це 4D :). Ти сидиш в одній кімнаті, часто дуже маленький, і твоє крісло лише трохи нахиляється в різні боки, тоді як твоя уява та сприйняття кидає тебе з високих обривів чи з амеріканських гірок, ти захлинаєшся у водоспадах і рахуєш секунди абсолютно вільного падіння, на тебе летять різні предмети, від яких несвідомо захищаєш обличчя, а потім витираєш з себе слині якоїсь тварюки. Головне - ти відчуваєш абсолютно реальний страх чи справжнє захоплення. І це все, сидячі просто в маленькій кімнаті. За допомогою звуку, картинці, рухам крісла, пилу/пару/воді/жару ти відчуваєш стовідсоткову присутність в серці найпекельнішого сюжету фільму.
Перекусити ми ходили до Мо і в Красті-Бургер. Ніколи не думали, що якимось чином відвідаємо заклади, що намальовані у мультику :)
Я дуже рекомендую відвідати павільйон "Трансформери". На мій погляд, він був найбільш реалістичним, небезпечним, ризикованим і фатальним. Звісно, в реальному житті тобі нічого не загрожує. Але ілюзія змушує якісно співпереживати :-).
Оптімус каже дівчинці, що у неї класні хвостики :)
Думаю, запорукою успіху Universal Studios є те, що води дають справжні емоції своїм фанам. Коли ти дитина, ти точно в захваті, що можеш не просто побачити Трансформерів наживо, але й потиснути їм руку, поговорити і домовитися про те, як краще захищати Землю
Крім цього, нам дуже сподобалася екскурсія самою студією. У відкритому трамвайчику на колесах ти їдеш місцями, де знімаються фільми або розташовані справжні декорації і реквізити відомих кінофільмів.
Місце зйомки фільму "Катастрофа"
Цікаво те, що на деяких локаціях, які ти проїжджаєш, є актори у відповідних костюмах, які грають свою роль і якимось чином взаємодіють з публікою. Ти завжди відчуваєш, що це не просто: "Подивіться праворуч, подивіться ліворуч".
Так звана "Зона Метрополії" - типова архітектура великих міст штатів, таких як Чикаго чи Нью-Йорк. Наприклад, саме тут знімали "Брюс всемогутній" і "Як я зустрів вашу маму"
Насправді Нью-Йорк - це бутафорія :)
Екскурсія насичена. Прямо у нашому транспорті ми заїхали у павільйон, де на нас несподівано напав динозавр з "Парку Юрського періоду". Чорт, вдруге за цей день! Наш трамвайчик повис на ліанах над обривом, люди почали скрикувати. І тут, так само несподівано, нас врятував... Кінґ-Конґ! Почалася запекла боротьба Рекса і Кінґ-Конґа! Не буду відкривати всі нюанси, скажу тільки, що жоден пасажир не постраждав :-).
А тут нам показали, як швидко знімають сцени фільмів з різними умовами. Уважно дивимося на фото - перед нами мексиканське селище

За мить почалася сильна злива. Перед нами - вода стіною, а ми - сухі у відкритому автобусі

Аж раптом сильній потік води почав змітати все на своєму шляху! Це було дуже несподівано. І за пару хвилин все припинилося і води як не бувало!
Мені в Universal Studios дуже сильно сподобалося! Я би хотіла відвідати її ще як мінімум раз. А потім ще один років через 10, коли помінялися би всі атракціони на сучасні фільми.

Індустрія розваг незмінно займає високі місця в економіці штатів. Подумайте тільки, окрім зйомок фільмів і касових зборів, про що я писала в статті про Лос-Анджелес, студії заробляють на таких от турах й атракціонах. Вхідний квиток коштує на хвилиночку від 90 дол (!). Ми пригадували, як ми плювалися на ціну за вхід у Мачу Пікчу, а тут довелося платити більше. Якщо окинути поглядом територію Universal Studios, то, здається, там десятки тисяч відвідувачів за день. Натовп дуже великий! Страшно і цікаво уявити касові збори за такі тури.
Територія Univeral Studios Hollywood
Втім, ми не пожаліли, що сходили. Враховуючи, що це штати, тим більше ЛА, де в хорошому ресторані чек починається від 35- 50 дол., то для більшості це, виходить, прийнятна ціна.
Як завжди, вихід через сувенірну лавку з товарами улюблених героїв
Що потрібно знати туристу:
Квитки онлайн коштують трошки дешевше. Навіть не думайте купувати квитки на вході, витратите від 20 до 45 хв.
Черги великі на кожен атракціон. Наприклад, на "Трансформерів" і на екскурсію студією ми стояли в черзі більше години на кожен атракціон. І приблизно до 30 хв. на інші.
Приходити краще вранці і планувати цілий день до вечора. Студія відкрита з 08:00 до 22:00. Оскільки територія дуже велика, у вас йтиме час, щоб обійти всі атракціони. Також врахуйте черги.
Речі з собою. Візьміть по мінімуму - камеру/телефон і воду. На деякі атракціони не можна з речима (наприклад, у нас був міський наплічник). Тоді речі потрібно здавати в камеру схову. Там також черга. Є певна кількість безкоштовних ящиків, але більшість - за додаткову плату.
Стоїмо у черзі на "Трансформерів". Часто, черга - це частина атракціону, що допомагає скоротити час, але все одно чекати довго




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Хорватія відкрила кордони для українців: умови в'їзду (2023 ОНОВЛЕНО)

Відкритий кордон з Чорногорією: умови в'їзду для українців (2023 ОНОВЛЕНО)

Як безкоштовно і без візи відвідати Йорданію (2023 ОНОВЛЕНО)