Тихий океан

Хто би не хотів поплавати у океані?
Відповідь, до речі, спірна на це запитання.
Для багатьох не секрет, що Тихий океан холодний і брудний. От і я тепер підтверджую, що він такий :).
Особливо на пляжі у місті Чиклайо (ісп. Chiclayo).

Після Чачапоясу ми рушили на південь, щоб відвідати Наска і Куско, і далі - Болівію. І дорогою вирішили поплавати у найбільшому океані світу.

У самому Чиклайо немає на що дивитись. Недалеко від міста (година їзди) у районі Ламбаєке (ісп. Lambayeque) знаходиться історичний музей Sipán присвячений культурі моче. Там знаходиться найбільша колекція золота давніх цивілізацій і могила володаря Сіпана - важлива археологічна знахідка Перу.
Але ми думали про купання і засмагу і вибрали пляж.

Широкий піщаний пляж Pimentel має непогану припляжну зону з ресторанами морської кухні і гарною набережною. Але сам він брудний і (ох, ці перуанці) пахне сечею. Місцеві не сильно дбають про екологію і сміття. Я би сказала, зовсім не дбають. Багато перуанців недогризки, пакети, пластиковий посуд і папір кидають просто на пісок в метрі від себе. Ніхто нікому не робить зауваження, і всі лежать на сірому піску, піклуючись лише про власні інтереси. Можливо, рано вранці це все-таки якимось чином прибирають, інакше пляж давно перетворився би на звалище.

Океан, очевидно, не сильно чистий. Він сам по собі, бурхливий і неспокійний, несе у воді пісок, водорості і каміння, а йому ще підкидають, наче у пащу, відходи, які він природно "пожирає" з берегу хвилями і припливом.

На пляжі немає місця для зміни одягу. Є платний душ, на стан якого закриваєш очі, бо ти - у солі і піску.
І є ось такий клаптик історії: давні традиційні човни з очерету, на яких рибалки виходили в море - caballitos de totora.

Але, взагалі, потрібно абстрагуватися від всього. Не кожен день можна побачити і торкнутись Тихого океану.


Як доїхати: ми їхали у Чиклайо з Чачапоясу нічним автобусом за 30 солів. Можливо, це - єдиний шлях повернення у Ліму: саме через Чиклайо.
На пляж Pimentel їдуть маршрутки "комбі" від перетину вулиць San Jose i Ave. Leonardo. Їхати 30 хв. Вартість проїзду 1,60 солів.
На Pimentel можна займатися серфінгом.
*Ціни актуальні на грудень 2013


© Авторські права належать автору цього блогу. Використання всіх матеріалів (фото, текст, частини тексту, відео) можливо тільки з посиланням (гіперпосилання) на джерело.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Хорватія відкрила кордони для українців: умови в'їзду (2023 ОНОВЛЕНО)

Відкритий кордон з Чорногорією: умови в'їзду для українців (2023 ОНОВЛЕНО)

Як безкоштовно і без візи відвідати Йорданію (2023 ОНОВЛЕНО)