Міські реформи Трухійо

Далі ми рванули вивчати історію! А саме - блище до узбережжя Тихого океану в місто Трухійо (ісп. Trujillo). Мені хотілось подивитись на поселення Чан-Чан, яке належало цивілізаціям, давнішим за інків.
Чан-Чан

У нас був час погуляти містом. В Уарасі один молодий перуанець сказав нам, що Трухійо - небезпечне місто, одне з найбільш кримінальних в Перу. Поїздку ми вже запланували, але ці застереження, звичайно, засмучували.
Проте майже відразу ми помітили, що місто добре організовано, чисте, ніяких підозрілих осіб на ранкових вулицях.
Plaza Mayor de Trujillo
Головна площа дуже вражала красою архітектури, кольорів і простором.
Була 7-ма година ранку, і нам нічого не залишалось, як гуляти і чекати на площі якісь час, щоб мати змогу поїхати в музей Чан-Чан.

Варто сказати, що перебуваючи в Перу як турист, ви часто стаєте жертвою багатьох туристичних агенцій, які правдами і неправдами хочуть продати вам свої послуги. Особливо, якщо ви тільки-но сіли на лавочку відпочити.
Відганяючи гідів і тур-агентів, як надокучливих мух, ми намагались придумати план, що робити до 9-ої години, поки не відкриється музей, щоб не зійти з глузду від численних, але однотипних пропозицій. Як не дивно, влада Трухійо сама попіклувалась про нас :).

Серед всіх до нас підійшов молодий хлопець у білій сорочці з погонами. Як і всі інші, він почав питати, чи ми туристи і що хочемо подивитись. Ми почали спілкуватись з ним, оскільки ще у Лімі зрозуміли, що люди в погонах - це друзі, і що їм наказано допомагати всім туристам. До того ж було приємно, що він нічого нам не продавав, а подарував мапу міста і розповів, як дістатись музею власним ходом, сказав ціни на проїзд і вхідний квиток. Ми вже були дуже задоволені допомогою, як він запропонував нам зробити невелику екскурсію головною площею. Ми були у захваті, оскільки бажання цікаво провести час пару годин само вирішилось.

Хлопець працював у муніципалітеті Трухійо, який знаходився тут же на площі. Він пояснив нам, що міська влада розпочала програму з підвищення туристичної привабливості міста. Офіційна туристична інформація відкривається о 10:00, але багато туристів, як ми, приїжджають нічними автобусами і зранку з'являються у центрі у пошуку інформації і туристичних порад. Муніципалітет також відкривається о 7:00, щоб зустріти ранкових приїжджих і допомогти їм.

Хонатан, наш молодий гід, розказав нам цікаві факти з історії міста і Перу, сказав, що вже 5 років Трухійо перестало бути кримінальним, тому що влада посилила рівень безпеки, всюди розставила поліцію, якій дійсно можна довіряти.
Він запросив нас у будівлю муніципалітету, щоб показати, як працює міська влада. Скоріше за все, тут також запровадили політику прозорості, тому що всередині можна проводити екскурсії і навіть відвідати велику залу, де засідає влада, і посидіти в президії :).
На балконі зали засідань муніципальної влади Трухійо
Було дуже цікаво дізнатися про такий досвід розвитку міста і все побачити на власні очі. До того ж, Трухійо - неймовірно гарне місце, варте візиту. Обов'язково завітайте у муніципалітет і попросіть, щоб вам зробили насичену, але безкоштовну екскурсію. Це можна зробити як іспанською, так й англійською мовами.
Ще у Трухійо можна відвідати Ботанічний Сад. Він не дуже великий, але там можна відпочити від гарячого сонця в тіні екзотичних дерев і квітів, зібраних з усіх куточків Перу. А ще можна власноруч погодувати тварин, які там живуть: білок і кроликів, черепах і пав та ін.

Задоволені, ми поспішили у музей. Те, що я читала про Чан-Чан перед поїздкою, сильно розпалювало цікавість, і хотілось по-швидше все роздивитись.


Як доїхати: ми їхали у Трухійо з Уараса за 45 солів нічним автобусом.
Екскурсія від муніципалітету - безкоштовна.
Вхід в Ботанічний Сад безкоштовний.
*Ціни актуальні на грудень 2013


© Авторські права належать автору цього блогу. Використання всіх матеріалів (фото, текст, частини тексту, відео) можливо тільки з посиланням (гіперпосилання) на джерело.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Хорватія відкрила кордони для українців: умови в'їзду (2023 ОНОВЛЕНО)

Відкритий кордон з Чорногорією: умови в'їзду для українців (2023 ОНОВЛЕНО)

Як безкоштовно і без візи відвідати Йорданію (2023 ОНОВЛЕНО)